Páté kolo ligy 2023/2024

...

Nesmírně vyrovnaný duel sehrál Havířov s Kohouty. Hanáci se sice dostali do vedení, Slezané ale rychle skóre otočili. V rozhodující koncovce byli nakonec šťastnějším týmem.

Necelé tři minuty po startu zápasu odskočili Hanáci do vedení. Mikuš našel přesným pasem Radka Jedličku, který otevřel skóre. Po půlminutě však bylo vyrovnáno, za Havířov se prosadil Audun Bakke. Domácí navíc skóre ještě otočili, trefil se totiž havířovský kanonýr Ingo Kuhli-Lauenstein.

Oba Olomoučtí Kohouti se zasloužili o vyrovnání ve druhé části hry. Tentokrát si ale prohodili role. Jedlička přihrával a Radim Mikuš se trefil. Havířov ale hrál velmi svědomitě a díky dvěma zásahům Jiřího Forga Olomouci odskočil. V poslední sekundě periody ještě dokázal snížit Martin Žižlavský, a tak museli Hanáci dohnat jednobrankovou ztrátu.

Po pouhé půlminutě ve třetím dějství vyrovnal zkušený Radek Jedlička a začínalo se od nuly. Rozhodující branka ale přišla na straně domácích. Pět minut před koncem poslal Havířov do vedení 5:4 Ola Oiseth, díky němuž získali tři body domácí.

Branky a nahrávky: 4. Bakke (Forgo, Kuhli-Lauenstein), 7. Kuhli-Lauenstein (Oiseth), 25. Forgo (Kuhli-Lauenstein, Bakke), 30. Forgo (Kuhli-Lauenstein, Bakke), 40. Oiseth (Kalegaris, Kuhli-Lauenstein) – 3. Jedlička (Mikuš), 21. Mikuš (Jedlička), 30. Žižlavský (Praus), 31. Jedlička (Buriánek, Večerek)

Převzato z webu /Parahokej.cz