První kolo ligy 2023/2024

...

Úvodní zápas Žraloků patřil bezpochyby hned od začátku jim. Během utkání neměl soupeř z Olomouce moc prostoru k zakončení, aby výsledek nějak změnil. A ačkoliv si dvě třetiny držel Bohumír Mach čisté konto, nakonec mu ho překazila jediná branka soupeře. Karlovarský tým však přestřílel Kohouty 7:1.

Hned ve druhé minutě první části Žraloci předvedli, kdo bude mít zbytek utkání většinou pod kontrolou. Podařilo se jim otevřít skóre, konkrétněji Filipovi Veselému, který z levého kruhu čistě vstřelil puk do sítě. O dvě minuty později přidal Filip Veselý další branku, když po přihrávce Michala Geiera našel prázdný prostor za zády olomouckého gólmana. K prvnímu většímu pokusu o snížení skóre se dostal Radek Jedlička. Jeho střelu ale vyrazil Bohumír Mach zpět do hry. Ačkoliv se Žraloci dostali do dvouminutového oslabení, nebyla to pro ně překážka. Ve 12. minutě dostal nabito od Filipa Veselého Michal Geier, který po přihrávce na nic nečekal a vystřelil přímo do sítě.

Druhá dvacetiminutovka začala pro Žraloky vyloučením, které si ale uhlídali. V 19. minutě měl další větší šanci Miloš Večerek, který objel Macha a vystřelil těsně před ním. Kotouč dokázal domácí gólman ubránit doslova hlavou, kdy se odrazil zpět do hry. Ve 21. minutě přidali Žraloci čtvrtou branku. O ní se postaral připravený Radek Zelinka, který po přihrávce okamžitě vsítil puk za Michala Černocha. Po dalších dvou minutách padl další domácí gól. O něj se opět postaral Filip Veselý, po spolupráci s Michalem Geierem. Olomoučtí Kohouti se snažili ze všech sil udržet v útočném pásmu, většinou ale byli na puku domácí. To potvrdil další gól ve 27. minutě. Napodruhé se podařilo prostrčit kotouč za brankovou čáru Radkovi Zelinkovi.

V poslední části utkání se štěstí usmálo i na Kohouty. Ti využili ve 35. minutě přesilovou hru a pomalý přesun domácího gólmana. Střela Radka Jedličky stihla proklouznout pod Machovo natahující se ruku. Dále se hra spíše přesouvala ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedařilo zůstat delší dobu v útočné třetině. Žraloci nakonec stvrdili svoje vítězství sedmým gólem, který ve 44. minutě vstřelil Lukáš Michalčín.

Branky a nahrávky: 2. Veselý, 4. Veselý (Geier), 12. Geier (Veselý, Wágner), 21. Zelinka (Veselý), 23. Veselý (Geier), 27. Zelinka (Geier, Veselý), 44. Michalčín (Geier, Wágner) – 35. Jedlička (Večerek)

Převzato z webu /Parahokej.cz