OLOMOUC CUP 2023

...

Stejně jako v předchozích třech letech, také letos se nám podařilo uspořádat mezinárodní para hokejový turnaj OLOMOUC CUP. Jsme rádi, že rovněž tento rok můžeme hovořit o úspěšném průběhu celé akce i o spokojenosti všech zúčastněných.

Oproti předchozím ročníkům jsme se, i díky většímu zájmu o účast ze strany soutěžících celků, rozhodli zorganizovat turnaj rovnou pro osm týmů, díky čemuž byla základní hrací část rozdělena na dvě skupiny. Skupinu A tvořily týmy: South Tyrol Eagles, Česká juniorská reprezentace, Para hokej Havířov a Para hokejový tým z Rakouska. Do skupiny B pak byli vylosováni: Skien Jacks, Suomi Paraleijonat, SOHO Olomoučtí Kohouti a IKS Atak z Polska.

První zápasy se odehrály v pátek 1. září, kde na olomouckém ledě nastoupili italští South Tyrol Eagles proti para hokejovému týmu z Rakouska, domácí Olomoučtí Kohouti změřili síly polským IKS Atak, Český juniorský tým zabojoval proti celku z Havířova a norští Skien Jacks se utkali se Suomi Paraleijonat z Finska. Hokejově nabitá byla rovněž sobota 2. září, která přinesla rovnou osm dalších napínavých zápasů základní části. Lídry skupin se po konci druhého hracího dne stali South Tyrol Eagles a Skien Jacks, kteří se v nedělním semifinále utkali s týmy, které skončili na druhém místě svých skupin – tedy Českou juniorskou reprezentací a domácími SOHO Olomouckými Kohouty. Ze semifinále vyšli vítězně Italové a čeští junioři, Norové a Kohouti se tedy připravovali na vzájemný zápas o bronz.

Sedmé místo obsadili para hokejisté z Rakouska, kterým se podařilo zvítězit nad polským IKS Atak s těsným výsledkem 3:2. Jeden gól dělil od vítězství rovněž Finsko, které neproměnilo ani jednu svoji šanci proti Havířovu a skončilo tak na 6. místě. Z bronzových medailí se nakonec těšili norští hosté, kteří zdolali loňské vítěze se skóre 3:1. Napínavé finále i přes velkou snahu juniorů skončilo vítězně pro South Tyrol Eagles. Zlaté medaile letos putovaly do Itálie a českým juniorům stejně jako v loňském roce připadlo stříbro.

Po celou dobu turnaje prokazovaly všechny týmy neuvěřitelnou bojovnost, která je para sportovcům vlastní, ale nechyběl ani smysl pro fair play a přátelství, čehož si jako organizátoři velice ceníme. Věříme, že se nám společnými silami podařilo uspořádat úspěšnou para sportovní událost a upřímně si vážíme pozitivní zpětné vazby od týmů, hráčů i fanoušků. Doufáme, že si všichni z turnaje odnesli mnoho příjemných a inspirativních para hokejových zážitků. Jsme také nesmírně rádi za velice pozitivní zpětnou vazbu, kterou jsme od zúčastněných týmů dostali, včetně žádostí o zaslání pozvánek také pro příští rok.

Tímto bychom Vám tak chtěli upřímně poděkovat, jelikož bez Vaší finanční podpory bychom nemohli již poněkolikáté uspořádat takto úspěšný a para sportovně kvalitní turnaj, který pomáhá nejen rozvoji českého, ale i evropského para hokeje. Díky tomu tak můžeme sbližovat para sportovce z různých koutů Evropy a pomáhat v jejich sportovním rozvoji, ale také v mezilidské integraci. Právě proto je nejen pro nás pořádání tohoto turnaje tolik důležité a proto se k nám naši hosté rádi vrací.

Díky Vaší podpoře toto vše můžeme uskutečňovat a tímto Vám za to velice děkujeme.

SOHO Olomoučtí Kohouti

Konečné pořadí mezinárodního turnaje OLOMOUC CUP 2023:

South Tyrol Eagles (Itálie)

Česká juniorská reprezentace (Česká republika)

Skien Jacks (Norsko)

SOHO Olomoučtí Kohouti (Česká republika)

Para hokej Havířov (Česká republika)

Suomi Paraleijonat (Finsko)

Para Hockey Austria (Rakousko)

IKS Atak (Polsko)