SPORTOVNÍ REKONDIČNÍ POBYT BEZ HRANIC 2023

...

Prázdninová akce Bez Hranic je naším spolkem již pravidelně pořádána pro účely sociální integrace osob s tělesným postižením a šíření povědomí o možnostech, které para sport těmto osobám poskytuje. Jsme rádi, že také v letošním roce se nám opět podařilo tento sportovně rekondiční pobyt zorganizovat.

Tento ročník celkem navštívilo více jak 50 účastníků, přičemž osob s tělesným handicapem dorazilo přibližně 40. Kromě známých tváří, které se k nám pravidelně vrací, jsme také letos přivítali několik nováčků, jimž jsme mohli představit rozličné para sportovní aktivity a seznámit je s životem aktivních para sportovců. Věříme, že se nám podařilo poutavým způsobem předvést, že život handicapem nekončí, ale naopak může přinést řadu nových aktivit, zkušeností i zážitků.

Rekondiční pobyt Bez Hranic je již tradičně spojen především s přípravou para hokejistů týmu SOHO Olomoučtí Kohouti, a proto měl každý účastník jedinečnou příležitost si vyzkoušet právě tento stále oblíbenější a dlouhodobě se rozvíjející para sport. Aktivity tedy úzce souvisely s přípravou na ligové zápasy v nadcházející sezóně, a to zejména prostřednictvím tréninků na ledě, jízdě v para hokejových saních, případně střelbě na branku s pomůckami upravenými pro pobyt venku. Stejně jako v loňském roce, také letos tým Kohoutů doplnil para hokejový celek Motor sledge České Budějovice. Tito soupeři z České para hokejové ligy se před začátkem sezóny utkali na ledě ve vzájemných zápasech, jejichž výsledek jsme se po vzájemné dohodě rozhodli nezveřejňovat. Jednalo se nicméně o zápasy přínosné nejen pro oba týmy a jejich hráče, ale také přítomné návštěvníky Bez Hranic.

Kromě toho byly na programu každodenní vyjížďky na handbicích, basketbal a florbal na vozících, tenis, ping-pong a několikrát jsme byli také plavat. Přítomná fyzioterapeutka každý den vedla hromadná cvičení a seznamovala zájemce s efektivními cviky pro odlehčení svalů, které mají zejména vozíčkáři dlouhodobě přetížené. Jednalo se proto o velice důležitou a již nedílnou součást našeho pobytu.

Díky zpětné vazbě víme, že také letošní účastníci byli nadšení ze společných aktivit, které si spolu s námi mohli vyzkoušet i z pěkných zážitků, které i díky Vám mohli prožít. Rovněž i my jakožto organizátoři jsme byli upřímně nadšení ze zájmu, který účastníci o námi nabízené sporty a různorodé aktivity projevovali a stále projevují. Dává nám proto smysl pokračovat v již započatém pořádání každoročních rekondičních pobytů a dále rozvíjet nové možnosti a přinášet další zajímavé aktivity pro nacházející ročníky. V současné době již začínáme pracovat na dalším ročníku a věříme, že i díky Vaší podpoře bude minimálně stejně úspěšný jako ten konaný letos.

Další informace a fotografie z tohoto pobytu budou uvedeny na našem Facebookovém profilu.

Také letošní ročník pobytu Bez Hranic mohl být uspořádaný zejména díky Vám a Vaší podpoře. Chtěli bychom Vám proto velice poděkovat za poskytnuté finance, které jsme využili na částečnou úhradu ubytování účastníků této akce. Upřímně si vážíme podpory i pomoci, kterou nám dlouhodobě poskytujete, a jsme rádi, že i díky Vám mohou handicapovaní lidé prožívat společné chvíle a vyzkoušet si nové sportovní aktivity, se kterými by se běžně nesetkali, nebo alespoň ne v takové intenzitě, v jaké jsme se jim mohli věnovat na této naší akci.

Ještě jednou upřímně děkujeme za Vaši podporu, velice si jí vážíme a věříme, že i nadále budete podporovat naši činnost, která má podle nás veliký smyl a může pomoci množství lidí s handicapem (či bez něj), rozšířit své zkušenosti v oblasti para sportovních aktivit.

S pozdravem a díky,

SOHO Olomoučtí Kohouti