Kohouti vezou z Itálie bronz

...

Olomoucký para hokejový tým se minulý týden vypravil na třídenní mezinárodní turnaj do italského města Egna. První zápas turnaje skončil radostně pro Olomoucké Kohouty, kteří nad švédským Malmö zvítězili 2:0. Další zápas sehráli Moravané proti domácím South Tyrol Eagles, nicméně i po úporném boji a dobrém začátku český celek prohrál 1:4. V posledním sobotním zápase se utkali rovněž známí soupeři již z loňského olomouckého turnaje, a to moravští bojovníci s norskými para hokejisty z Vålerenga Oslo. Poslední sobotní zápas pak zakončil herní den se skóre 4:0 pro vítězné seveřany. Nedělní finálové zápasy skončily vítězně pro Kohouty z Olomouce s konečným výsledkem 4:0 proti švédskému celku z Malmö a vítězstvím domácích jihotyrolských Eagles 5:0 proti norským Vålerenga Oslo. Zlato si tak ponechali hostující Eagles, stříbro si odvážel celek z Osla a z bronzu se radovali Olomoučtí Kohouti.

„Ze strany českého ligového týmu v konkurenci oproti necelým reprezentačním týmům Norska a Itálie jsem zjistil, že herně jsme schopni hrát s kýmkoliv. Jediné, co nás trápilo celý turnaj, byla naše koncovka. S výkonem kluků jsem spokojený. Je ještě na čem pracovat, ale zkušenost to byla neskutečná. Jinak jsme se ocitli v krásném prostředí dolomitu a hráli jsme v krásném zimním stadionu. Z mé strany to je neskutečná spokojenost. Myslím, že klukům každý takový turnaj hodně pomůže se posouvat dál a dál, abychom v lize mohli pokračovat v tak skvěle rozjeté sezoně,“ uzavřel své dojmy z turnaje trenér Kohoutů Tomáš Svozil.

Také pro hráče byl italský turnaj nezapomenutelným zážitkem. „Máme za sebou turnajový víkend v Itálii. Cesta do Dolomitu byla trošku delší, ale malebné prostředí tu stálo za to. Čekalo nás moc příjemné ubytování v hotelu včetně vstřícného personálu. Příjemným překvapením byl útulný bezbariérový stadion kousek od hotelu. Samotný turnaj proběhl na vysoké sportovní úrovni v duchu fair play, i když s poněkud slabšími výkony rozhodčích. Utkali jsme se s velmi kvalitními soupeři, tvořícími špičku evropského para hokeje. Taková utkání jsou speciální a většina hráčů jich moc nezažije. Svou předvedenou hrou jsme určitě nezklamali a jenom jsme potvrdili letošní dosud úspěšnou sezónu. Byla to velmi kvalitní i náročná příprava mezi důležitými ligovými koly, která beze zbytku splnila svůj účel i očekávání a to, zlepšit týmovou souhru, stmelit kolektiv a načerpat psychických sil v krásném prostředí,“ hodnotí olomoucký útočník Martin Novák.

Tým Olomouce děkuji zúčastněným hráčům Tomáši Kvochovi, Davidu Palátovi a Dominiku Zajanovi, kteří nám pomohli vybojovat pěkné třetí místo a nastoupili za naše hráče, kteří se turnaje ze zdravotních důvodů či kvůli reprezentačním povinnostem zúčastnit nemohli.

Italský turnaj Gotti Kasslatter byl pro celý olomoucký celek skvělým zážitkem, na který budeme všichni rádi vzpomínat. Prostředí, ubytování, soupeřící týmy i celkový turnaj se vyvedli na jedničku. Děkujeme všem za pozvání i organizaci a doufáme, že příště dostaneme opět příležitost zúčastnit se!

Složení zúčastněného týmu:

Michal Černoch

Martin Novák

Radek Jedlička

Radim Mikuš

David Palát

Tomáš Rozkopal

Dominik Zajan

Miloš Večerek

Miroslav Kardoš

Tomáš Kvoch

Realizační tým:

Tomáš Svozil, trenér

Jiří Dvořák, kustod

Milena Švendová, fyzioterapeutka

Kristýna Bednářová, manažerka