1. zápas semifinále

...

Karlovy Vary zamířily tentokrát netradičně do Uničova, kde se poměřily s Olomouckými Kohouty. Už od samého úvodu si vystřílely čtyřgólové vedení, s nímž dokráčely pro první výhru.

V úvodní periodě dostaly oba týmy k dispozici přesilovou hru. Po faulu Wágnera se Kohouti neprosadili, ale Sharks svou početní výhodu proměnili. Po pouhých dvaadvaceti sekundách přesilovky otevřel skóre utkání Filip Veselý.

Filip Veselý neubíral na své aktivitě a gólově rozehrál i prostřední dějství. Minutu po něm navíc přidal třetí zápas Karlových Varů Karel Wágner. V tom momentě, kdy zvyšoval Lukáš Michalčín na 4:0, už to s Hanáky vypadalo zle, ale dokázali alespoň snížit. Radek Jedlička našel přesným pasem Martina Žižlavského, jenž připravil o čisté konto i Macha.

Poslední periodu poznamenala bitka, za kterou rozhodčí rozdávali vysoké tresty. Olomoucký Radek Jedlička i karlovarský Lukáš Michalčín vyfasovali oba pět minut a do konce utkání. Poslední se prosadil hostující Radek Zelinka, jenž zakončil stav utkání na 5:1 a pojistil zisk prvního bodu v sérii pro Sharks.

Branky a nahrávky: 25. Žižlavský (Jedlička) – 6. Veselý (Wágner, Zelinka), 17. Veselý (Sedláček, Zelinka), 17. Wágner (Veselý), 24. Michalčín (Zelinka, Veselý), 44. Zelinka (Veselý, Sedláček)

Převzato z webu Parahokej.cz