Turnaj v Grazu

...
Tento víkend se účastní Olomoučtí para hokejisté turnaje v Rakouském Grazu. Utkáme se s třemi týmy Rakouska a Itálie.
První hrací den je námi. V prvním zápase jsme poměřili síly s domácím Panthers Graz. Celou dobu byl zápas pod naší taktovkou a zvítězíli jsme 5-0 Naše branky vstřelili 3x Miloš Večerek, 1x David Palát a 1x Zdeněk Klíma.
Po nějakých třech hodinách jsme nastoupili k zápasu proti Italskému týmu ST Eagles v jehož barvách nastupuje několik Italských reprezentantů. Celý zápas byl vyrovnaný a i přes vedení 1-0 se nakonec z výhry radovali Italové v poměru 1-2. Musím pochválit celé mužstvo, které zápas odmakalo a dalo do něj srdíčko a i díky tomuto jsme byli Italskému týmu více jak vyrovnaným soupeřem. Naší branku vstřelil - Radek Jedlička
Jelikož někteří hráči Olomouckého para hokeje byli zapůjčení do Rakouských týmu, aby si více zahráli a doplnili počet hráčů Rakouska. A právě v jednom takovém zápase se splnil sen Olomouckému hráči TOMÁŠI ROZKOPALOVI, který vstřelil svou první branku v zápase ve svém ŽIVOTĚ. V zápase nastoupil za tým CarinthianSteelers. Para hokeji se věnuje již 12 let. Bohužel jeho větší postižení ho limitovalo, ale nikdy se nevzdal a dnes konečně zaznamenal svou první branku. VELKÁ GRATULACE
ŘESTUPOVÁ BOMBA? Po předběžné domluvě by měl v příští sezoně nastupovat za Olomoucký tým David Palát. Pokud tento přestup podepíše Davidův mateřský klub SHK Laap Zlín, získá Olomoucký tým stabilního člena České para hokejové reprezentace, hráče z bohatými zkušenostmi a hlavně pohodového kluka do party.
Turnaj v Grazu den druhý. V neděli jsme nastoupili proti týmu CarinthianSteelers, jehož kapitánem je jeden z nejlepších hráčů Italského para hokeje Sandro Kalegaris. Jelikož při porážce našeho týmu by si Carinthian zajistil druhé místo v turnaji, přizval si na tento zápas pět hráčů z Italského týmu. Zápas spíše připomínal odvetu sobotního zápasu proti Italskému týmu. Dle názoru většiny ty byl náš nejlepší zápas na turnaji a myslím, že i nejlepší zápas turnaje. Šance byli na obou stranách a díky tomu, že kluci do toho dali všechno a hlavně bojovné srdce zvítězili jsme v poměru 3 - 1. Tím jsme si zajistili druhé místo v turnaji jeste před posledním zápasem.
Poslední zápas jsme odehráli proti týmu Landle para eishockey. Na odpočinek jsme měli necelou hodinu, ale i tak se celý tým s tím popral na výbornou. Výkon a převedena hra se nedala srovnávat s předešlým zápasem, ale i tak jsme zvítězíli2 - 0 a připsali si třetí vítězství na turnaji a tím potvrdili druhé místo. Tímto bychom chtěli poděkovat za pozvání na turnaj v Rakouském Grazu. Turnaj byl skvělý a myslím, že naprosto splnil účel kdy si zahráli všichni hráči všech týmu ať teprve začínají nebo jsou to již stáří ostříleni mazáci. Myslím, že takových turnajů je málo kde opravdu dostanou šanci hrát všichni bez rozdílu výkonnosti. Díky moc Thomas Vaněk.