Poslední kolo ligy 2023/2024

...

V závěrečném kole parahokejové ligy se olomoučtí kohouti doma střetli s Flamingos Ostrava. Misky vah v rámci postupu do play-off byli na straně Olomouce, která ale už ztrácela o tři branky. Díky druhé třetině a srovnání v té třetí dala razítko na účast ve Final four.

Utkání započalo tlakem Olomouce, která měla více ze hry. Hned po 16 vteřinách trefil jeden z domácích tyč a posléze si šance dále vytvářeli kohouti. I Ostrava měla dobrý výpad, Hečko ale v samostatném úniku přestřelil. I přes další tlak na Kudelu vedli jako první hosté. V čase 8:05 po najetí do pásma si k tyčce najel více David Palát a ranou do dolního rohu branky. O necelou minutu a třičtvrtě dostal puk zpoza branky do dobré palebné pozice David Palát a střelou po zemi zvýšil na 2:0. Ještě lépe bylo pro hosty v čase 11:36, kdy kapitán hostů Václav Hečko si najel do pásma a osamocen se procpal přes obranu kohoutů a ranou do levého rohu branky upravil na tříbrankový náskok pro Flamingos.

Ve druhé části začala Olomouc mazat ztrátu. Jako první se trefil Žižlavský, který si v čase 17:31 najel před Kudelu a ranou z první prostřelil Kudelu a jeho prostor pod břevnem branky. Za 71 vteřin Olomouc stáhla manko na rozdíl jediné branky. Slabší chvilku si vybral hostující gólman Kudela, až moc si vyjel z branky a jeho velkého zaváhání využívá domácí Miloš Večerek, jenž se trefil do odkryté klece. V čase 21:39 Flamingos zvýšili na 4:2, Václav Hečko se ocitl v samostatném úniku, několikrát prohodil puk a v zakončení se ranou do horního rohu branky nemýlil. Ještě do pauzy však domácí opět snížili, Miloš Večerek zaznamenal druhou branku, když až napodruhé z dorážky upravil stav na 3:4.

Ve třetí třetině padl jediný gól, ale rozhodující. Hrdinou kohoutů se stal Martin Žižlavský, od modré čáry poslal puk obloučkem až ke Kudelovy a ten byl na tento kotouč krátký. Když stav 4:4 přetrval až do konce základní hrací doby, bylo jasno: Olomouc postupuje do play-off, na Flamingos čekají boje o umístění. I tak se ale musely odehrát nájezdy, které se protáhly na 14. sérií. Olomoucký Hlinka ve druhé sérii proměnil jako první, hosté srovnali zásluhou Paláta v páté. Poté odolávali oba gólmani, inkasovali dále v 9. sérii. Za Olomouce se trefil Jedlička, za Ostravu Vladimír Kudela. Rozhodnutí přinesl až ve 14. sérii David Palát a bonusový bod míří na konto Ostravy.

Branky a nahrávky: 18. Žižlavský, 19. Večerek, 29. Večerek, 35. Žižlavský – 9. Palát, 10. Palát, 12. Hečko, 22. Hečko, rozh. náj. Palát

Převzato z webu Parahokej.cz