Třinácté kolo ligy 2023/2024

...

Parahokejisté Havířova drží v sezoně skvělou formu a dokázali to i proti Kohoutům, s nimiž strhli vyrovnaný vývoj duelu na svou stranu díky třem zásahům v poslední části hry.

Lépe začal Havířov, který se dostal zásluhou Oly Oisetha do vedení, jenže Kohouti vzápětí srovnali krok. Vyrovnaný stav po gólu Miloše Večerka vydržel ale pouhých jedenáct vteřin, a pak se hosté díky trefě Auduna Bakkeho znovu vyšvihli do vedení.

Ve druhé části hry se bojovalo o každý centimetr ledu. Hanáci ustáli klíčové oslabení, hned poté pak sami udeřili, když se podruhé v duelu zapsal do listiny střelců přesný Miloš Večerek.

Za vyrovnaného stavu 2:2 nastupovaly oba týmy do závěrečného dějství, které definitivně rozhodlo o tom, kdo si odnese tři body. Havířov totiž zabral a začal úřadovat. Jiří Forgo poslal hosty do vedení, a pak se po vypršení vlastního trestu trefil Sandro Kalegaris. Definitivní tečku přidal čtyři sekundy před sirénou Audun Bakke.

Branky a nahrávky: 12. Večerek (Žižlavský, Jedlička), 27. Večerek (Jedlička, Žižlavský) – 7. Oiseth (Kuhli-Lauenstein), 13. Bakke (Oiseth), 39. Forgo (Mlčák), 44. Kalegaris (Kuhli-Lauenstein, Bakke), 45. Bakke

Převzato z webu