TURNAJ GOTTI KASSLATTER

...

Náš olomoucký tým také letos přijal pozvání na třídenní mezinárodní para hokejový turnaj Gotti Kasslatter. Druhý ročník se konal ve dnech 15. – 17. 12. 2023 a byl opět pořádán v italském městě Egna. Kromě hostitelského týmu South Tyrol Eagles a soupeře Vålerenga Paraishockey z Norska, které jsme na tomto turnaji střetli již v minulém roce, jsme letos změřili síly také s národním týmem Itálie.

Páteční zápasový den jsme započali dopoledním tréninkem na ledě hostitelské arény. Náš trenér Martin Novák se tréninku ve sledgích také aktivně zúčastnil a předával tak hráčům důležité pokyny před zápasem. Samotné první utkání skončilo vítězně pro nás, neboť jsme po samostatných nájezdech porazili italský národní tým 3:2. Zde se nejaktivněji prosadil kapitán olomouckého týmu Radek Jedlička, který v základní hrací době vstřelil dva góly a byl rovněž úspěšný při rozhodovacích samostatných nájezdech.

Do druhého hracího dne jsme však bohužel vstoupili již méně úspěšně, když nás norský celek herně přemohl s konečným výsledkem 6:1. I přes veškerou naši bojovnost a četnost střel jsme tak nakonec dokázali úspěšně překonat soupeřovu bránu pouze jednou. Ani druhý zápas se nám ve výsledku nepodařil. Do zápasu proti domácím South Tyrol Eagles jsme nastoupili se vším odhodláním a motivací, což nám v průběhu utkání přineslo dvojnásobné vedení, o které se postarali Radek Jedlička a David Buriánek. Hostující celek však nenechal nic náhodě a i když jsme odehráli většinu zápasu na soupeřově polovině a stříleli ze všech sil, jejich rychlé nájezdy byly úspěšnější. Poslední zápas základní skupiny skončil 5:3 pro South Tyrol Eagles, což dopomohlo k našemu zařazení do nedělního zápasu o třetí místo.

Poslední zápas italského turnaje jsme opět odehráli proti hostitelskému týmu – South Tyrol Eagles. Ti viditelně toužili na domácím turnaji obsadit alespoň poslední medailové místo a s viditelnou vervou vstoupili do první třetiny zápasu, ve které se prosadili dva jejich nejlepší střelci. Miloš Večerek a Erik Fojtík ale dokázali vyrovnat a následovaly zdánlivě nekonečné minuty napínavého zápasu s vyrovnaným skóre. V rámci prodloužení se nakonec opět prosadil náš kapitán, který tak vstřelil poslední gól celého letošního turnaje a přinesl tím Olomouci pěkné třetí místo, na kterém se nám podařilo umístit rovněž v loňském roce.

V neděli se kromě Kohoutů radovali také norští Vålerenga Paraishockey, kteří si z Itálie odváželi zasloužené zlato po suverénní porážce italského národního týmu s konečným výsledkem 7:2.

Tým Olomouce by tímto chtěl vyjádřit díky Eriku Fojtíkovi, který v lize hraje za Parahokej Havířov, avšak i přesto nám svojí přítomností pomohl vybojovat pěkné třetí místo tím, že zastoupil za naše hráče, kteří se turnaje ze zdravotních či jiných důvodů zúčastnit nemohli.

Italský turnaj Gotti Kasslatter byl pro celý olomoucký celek skvělým zážitkem, na který budeme všichni rádi vzpomínat. Prostředí, ubytování, soupeřící týmy i celkový turnaj se opět vyvedli na jedničku. Děkujeme všem za pozvání i organizaci a doufáme, že příště dostaneme opět příležitost zúčastnit se.

Zároveň také upřímně děkujeme Vám za to, že jsme se právě díky Vašemu příspěvku a podpoře mohli tohoto turnaje zúčastnit a získat tak další velice potřebné zkušenosti pro naše další (nejen) ligová utkání!

Složení zúčastněného týmu:

Michal Černoch

Radek Jedlička

Radim Mikuš

Tomáš Rozkopal

David Buriánek

Miloš Večerek

Miroslav Kardoš

Tomáš Kvoch

Erik Fojtík

Luděk Praus

Martin Žižlavský

Realizační tým:

Martin Novák, trenér

Milena Švendová, fyzioterapeutka

Kristýna Bednářová, manažerka