Osmé kolo ligy 2023/2024

...

Po vítězství Hanáků ve Valašském Meziříčí se tentokrát oba týmy střetly ve Zlíně. Po třech trefách Hanáků se domácí vzchopili a dokázali vývoj duelu otočit ve svůj prospěch.

Olomouc začala utkání fantasticky a zásluhou Miloše Večerka se chopila už ve druhé minutě vedení. Skvělou hru navíc podpořily další dva góly, tentokrát z hole Davida Buriánka a Radka Jedličky. Za stavu 0:3 se však domácí probrali a začali kanonádu. Za sedm minut hry do konce první periody totiž dvougóloví Dávid Korman s Marianem Ligdou otočili skóre.

Vyrovnaný průběh ve druhém dějství okořenila pouze jediná trefa. O zdramatizování a vyrovnání na 4:4 se totiž postaral David Buriánek. O finálním skóre tak rozhodla až závěrečná čtvrthodina hry.

Do ní sice lépe naskočili Olomoučtí, kteří se po brance Miloše Večerka znovu chopili vedení, jenže Zlín se nenechal rozhodit. Tomáš Mach ve 41. minutě srovnal a o třináct sekund později skóroval také Marian Ligda. Definitivní pojistku přidali Valaši v závěru, kdy se Marian Ligda trefil znovu, k němu se navíc přidal i Dávid Korman. Po zběsilém vývoji tak bere za výhru 8:5 plný počet bodů Zlín.

Branky a nahrávky: 9. Korman (Hábl), 14. Korman (Hábl), 14. Ligda (Korman, Hábl), 15. Ligda (Ferenčík), 41. Mach (Ligda), 41. Ligda (Korman, Hábl), 42. Korman, 44. Ligda (Hábl) – 2. Večerek, 4. Buriánek (Večerek), 6. Jedlička, 26. Buriánek, 37. Večerek (Žižlavský)

Převzato z webu /Parahokej.cz