Olomouc drtila lídra

...
Olomouc v závěru základní části drtila lídry! Po Zlínu porazila i Studénku O L O M O U C – Těžší závěr sezóny snad ani Kohouty nemohl potkat. Los jim určil, aby poslední dvě utkání základní části sehráli s prvním a druhým týmem tabulky, ale Hanáci se nedali zlomit, a po třech bodech proti Zlínu bodovali naplno i proti Studénce. Tu zlomili dvěma góly v samotném závěru utkání!
SOHO Olomoučtí Kohouti – HC KES Studénka 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) Branky a nahrávky: 5. Novák (Jedlička), 40. Mikuš (Večeřek, Rozkopal), 44. Jedlička (Novák) – 34. Kudrna (Fojtík) vyloučení 1:1 využití 0:0 v oslabení 0:0.
Na závěr sezóny přivítali olomoučtí Kohouti na svém ledě druhý tým tabulky, HC KES Studénka, s nímž však první vzájemné utkání prohráli až na samostatné nájezdy. Do zápasu šli navíc posílení vítězstvím nad Zlínem, který kromě toho prohrál v sezónně pouze jediné utkání. Od prvních minut oba týmy předváděly vyrovnanou hru, která však dlouho nepřinášela žádné góly. Studénka si vyzkoušela i přesilovku, ale ani to k otevření skóre nestačilo. Teprve v patnácté minutě unikli domácí hráči do přečíslení a Martin Novák po přihrávce Radka Jedličky zamířil pod horní tyč. Ve druhé třetině už se zdálo, že mají o něco více ze hry Kohouti, kteří se drželi po většinu času na puku, ale Martin Kudela ve své brance neměl mnoho práce, a to dokonce ani při vyloučení hostujícího Fojtíka. Studénka nejvíce zahrozila až v poslední části, když Erik Fojtík ujížděl sám na branku, ale zastavil ho skvělým zákrokem Michal Černoch. Hned vzápětí ale po buly tentýž hráč přistrčil puk Petru Kudrnovi, který zamířil přesně na bližší tyč. Hostující kapitán mohl navíc jen o dvě minuty později otočit utkání, ale jeho parádní střelu zastavil domácí brankář. Slovo si tak vzali opět Hanáci a Radim Mikuš s Radkem Jedličkou vystřelili v posledních šesti minutách Olomouci vítězství. „Zápas jsme pojali podle toho, že už nám o nic nešlo. Byli jsme v takové okleštěné sestavě, ale kluci odehráli skvělé utkání. Obě dvě, jak se Zlínem, tak se Studénkou. Takže můžu jen říct, že jsem na ně pyšný, a že fakt hráli výborně. Pustit jen jediný gól proti těmto týmům samozřejmě potěší, ale musím říct, že Zlín v utkání nenasadil nejlepší hráče a se Studénkou to bylo o štěstí a o tom, jak zahráli kluci přede mnou. U toho jednoho gólu pak propadl náš obránce, ale já jsem si měl pro ten puk vyjet dřív. Neměl jsem zůstávat v brance. To byl z velké části i můj gól,“ řekl po posledním zápase základní části brankář Olomouce, Michal Černoch. „Utkání hodnotím velmi špatně, protože jsme přijeli pro tři body a nevezeme žádný. Naše hra nebyla špatná, ale ten přechod přes útočné pásmo je u nás zakletý. Pro play-off máme nějaké posily, které s námi do Olomouce nepřijely, protože ta hra je velmi nákladná. Pošetřili jsme na ně nějaké penízky, a uvidíme. Snad v play-off bude líp,“ hodnotil utkání hostující kapitán, Petr Kudrna